Nå rydder folk opp i Hamburg

Lokale beboere har møtt opp i hopetall for å delta på dugnad for å rydde opp etter de voldsomme G20-opptøyene i Hamburg.

Publisert Publisert

SAMMENSTØT: For tredje dag på rad var det lørdag kveld sammenstøt mellom demonstranter og politi i Hamburg der G20-møtet ble avsluttet tidligere på dagen. Foto: Daniel Bockwoldt / DPA via AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Hundrevis av mennesker strømmet til for å gi en hjelpende hånd søndag ettermiddag.

Innsatsen var konsentrert rundt den pulserende bydelen Sternschanze, som var blant de hardest rammede av demonstrasjonene. Bydelen ligger tett på konferansesenteret der verdenslederne holdt sitt toppmøte.

Initiativet ble startet på Facebook av Rebecca Lunderup og vokste raskt i omfang. Flere tusen har meldt seg på, og private bedrifter stilte opp med bøtter og koster til de frivillige.

– Det er avskyelig

Deltakere forklarer til NTB at dugnaden også er ment som en markering mot de ytterliggående demonstrantene i såkalt svart blokk.

Beboerne forteller om sterk frustrasjon med de voldelige demonstrantene, som de mener har gitt verden et helt forvrengt bilde av byen.

– Det er avskyelig, sier en av dem.

Politi ble skadd

For tredje dag på rad var det lørdag kveld sammenstøt mellom demonstranter og politi i Hamburg der G20-møtet ble avsluttet tidligere på dagen.

Etter avslutningen samlet demonstrantene seg i Schanzen-distriktet, et samlingssted for ekstreme venstreradikale som har vært åsted for flere konfrontasjoner de siste dagene.

De gikk de løs på biler og satte mange av dem i brann, før de ble presset tilbake av politiet som brukte vannkanoner og tåregass. Politiet opplyser at tjenestemenn ble skadd og flere demonstranter arrestert. De skal ha brukt jernrør, spretterter og molotovcocktails i sammenstøtene.

Ifølge de siste tallene fra politiet ble 213 polititjenestemenn skadd og 143 demonstranter arrestert. Hvor mange av dem som ble skadd, er foreløpig ikke kjent.

Det tyske politiets fellesforbund anklaget fredag anarkistgruppen Black Bloc for å ha kapret fredelige demonstrasjoner med titusenvis av mennesker for å gjennomføre målrettede angrep mot politiet.

Publisert