Forskningsrapport: Kaffe gjør mer nytte enn skade

Folk som drikker tre til fire kopper kaffe om dagen, har større sjanse for å ha god helse enn de som unngår kaffe, viser en ny studie.

Publisert Publisert

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

En britisk forskningsrapport, som tar for seg materiale fra mer enn 200 tidligere studier av kaffens effekt, viser at inntaket kan være knyttet til blant annet lavere risiko for hjertesykdom, diabetes, leversykdom, demens og enkelte former for kreft.

Det beste er å få i seg tre eller fire kopper kaffe om dagen, ifølge forskerne, med unntak av kvinner som er gravide eller de som har større risiko for å få bruddskader.

Kaffe er en av de mest brukte drikkene i verden. For bedre å forstå helseeffekter av kaffe, analyserte en gruppe forskere ved det britiske universitetet i Southampton 201 studier basert på observasjonsforskning og 17 studier som bygger på kliniske studier rundt om i verden.

– Kaffedrikking virker ufarlig innenfor et vanlig forbruksmønster, konkluderte forskerne i studien som er publisert i det vitenskapelige tidsskriftet British Medical Journal.

Å drikke mer enn tre kopper om dagen var ikke skadelig, men de positive effektene var ikke like klare, ifølge studien.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Ikke plag meg, kaffedrikkere!

  2. Fyrer du opp med eggekartonger, aviser og papp? Det er veldig lite lurt.

  3. PS: Og om litt er kaffen oker

  4. Det er ikke dataspill og cola som er årsaken til at unge får problemer med døgnrytmen. Biologien spiller dem et puss.

  1. Kaffe
  2. Kreft