Mener bilpåkjørsel ved Parlamentet i London var forsøk på terrorangrep

Mannen som er pågrepet etter å ha kjørt en bil inn i sperringene utenfor Parlamentet, mistenkes for terrorhandling, opplyser britisk politi.

Publisert Publisert

– TERROR: Flere fotgjengere ble skadd da en bil krasjet inn i en sperring utenfor Parlamentet i London tirsdag, men politiet etterforsker saken som en terrorhandling. Foto: NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det var litt over klokka 7.30 tirsdag morgen at en bil kjørte i stor fart inn i sperringene rundt parlamentsbygningen i London.

Bilen traff flere fotgjengere og syklister. Tre personer ble skadd, to av dem ble sendt til sykehus for behandling, men tilstanden er ikke livstruende for noen av dem.

Sjåføren, som er i 20-årene, ble raskt pågrepet av politiet, som opplyser at mannen var alene i bilen.

Nekter å forklare seg

På en pressekonferanse tirsdag formiddag opplyste Neil Basu, sjefen for politiets antiterrorenhet, at den pågrepne mannen nekter å forklare seg og at han ikke vil samarbeide med politiet.

– Det ser ut til at dette var en villet handling, sa Basu og la til at mannen var alene i bilen og at det ikke er funnet skytevåpen eller andre våpen i bilen.

Dramatisk

Øyenvitner forteller om dramatiske scener da den lille sølvgrå bilen i stor fart kjørte inn i sperringen rundt det strengt bevoktede bygningskomplekset.

– Det var svært, svært dramatisk. Bilen hadde stor fart, forteller et øyenvitne til Sky News.

Andre øyenvitner forteller til britiske medier at de så en mann iført håndjern bli ført bort av politiet.

Overvåkingsbilder viser hvordan bilen plutselig vrenger ut fra veien og kjører opp og bortover langs et fortau og treffer flere fotgjengere syklister før den til slutt kjører inn i en av sperringene som er satt opp rundt parlamentsbygningen.

Publisert