Streiketrusselen i Norwegian utsatt i to uker

Meklingen er utsatt i Danmark.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

En eventuell felles Norwegian-streik i Norge og Danmark kan tidligst starte om to uker på grunn av en utsettelse av meklingen for de kabinansatte i Danmark.

— Forligsmanden i Danmark har utsatt arbeidskampen der med to uker regnet fra i går. Om han velger å legge fem dager på toppen av det, vet vi ikke, men vi antar det, sier Hans-Erik Skjæggerud i Parat.

Forligsmanden i Danmark tilsvarer Riksmekleren i Norge. Uansett betyr utsettelsen at dersom de kabinansatte i Norwegian i Norge og Danmark skal streike samtidig, kan dette tidligst skje om 14 dager.

Fortsatt streikefare

Her i Norge kom Norwegian og Parat ikke til enighet i den tvungne meklingen, og partene gikk fra hverandre like etter midnatt natt til onsdag. De er enige om å treffes senere, men fortsatt er det fare for streik for 1.230 kabinansatte.

Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud bekrefter at Norwegian fortsatt har trusselen om streik hengende over seg.

— Det vil gå fire dager fra vi eventuelt melder om plassfratredelse, til en konflikt starter. Forhandlingsutvalget vårt har nå vært i en krevende mekling siden mandag morgen. Vi vil nå oppsummere inntrykkene fra meklingen før vi går videre, sier Skjæggerud.

Avklaring i Danmark

229 av de 1.230 kabinansatte er organisert i Danmark, og Parat har sagt at de vil vente på avklaring fra meklingsinstitusjonen der før de eventuelt sender et varsel om plassfratredelse.

— Vi er opptatt av å få en avklaring av et tidspunkt for en eventuell konflikt i Danmark, så vi kan samkjøre med våre medlemmer i Norge, sa Skjæggerud til NTB tirsdag.

Han mener Norwegians organisering med kabinansatte i ulike selskaper i Norge og Danmark fører til usikkerhet rundt forhandlingene og for kundene. Det er NHO Luftfart som sitter på arbeidsgivers side av forhandlingsbordet.

- Store konsekvenser

Skjæggerud kan ikke si hva konsekvensene blir av en stor streik, men er ikke i tvil om at det vil merkes.

— Vi organiserer 1.230 kabinansatte. Dersom det blir streik, vil vi ta ut alle samlet. En slik streik vil få stor betydning, uten at jeg kan si akkurat på hvilken måte, sier Skjæggerud.

— Vårt mål er at partene skal komme til enighet, slik vi alltid har gjort tidligere, sier informasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen til NTB.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Hun var i et forhold med mannen som er tatt for dobbeltdrap. – De fem beste årene i mitt liv.

En dag fikk hun en telefon fra politiet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Nå er også Bård Finne i Bergen

  2. Slik anbefaler FHI å stoppe smitten i Bergen

  3. Hun var i et forhold med mannen som er tatt for dobbeltdrap. – De fem beste årene i mitt liv.

  4. – Etter noen sekunder tenkte jeg «herregud, jeg overlevde»

  5. Paraglider landet i tre i Arna

  6. Bergen får ekstra vaksinedoser til studenter: – For et utrolig fornuftig tiltak