Washington Post: Mattis blir forsvarsminister

Donald Trump har utpekt den pensjonerte generalen James Mattis som forsvarsminister, ifølge avisen Washington Post.

Publisert Publisert

BLIR TOPP-POLITIKER: General «Mad Dog Mattis» under en høring i Kongressen i 2010. Foto: Yuri Gripas / Reuters / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

USAs påtroppende president har tidligere sagt at Mattis var en «imponerende» kandidat som forsvarsminister. Washington Post har snakket med personer som er kjent med Trumps beslutning, og melder torsdag at avgjørelsen nå er tatt.

Mattis kommer fra det amerikanske marineinfanteriet. Han er firestjerners general og går under flere tilnavn, blant dem «Mad Dog Mattis» og «Warrior Monk».

66-åringen er en høyt dekorert offiser og har bred erfaring fra slagmarken i land som Irak og Afghanistan.

For at Mattis skal kunne få jobben som forsvarsminister, vil Kongressen bli nødt til å vedta nye lover, skriver Washington Post. Gjeldende føderal lov slår nemlig fast at forsvarsministre ikke kan ha vært i aktiv tjeneste i løpet av de siste syv årene.

Politisk fremstår Mattis som langt mer moderat enn Trump, som han tidligere har kritisert, blant annet for uttalelsen om at USAs NATO-allierte er gratispassasjerer i forsvarsalliansen.

Samtidig ventes det at Mattis vil støtte Trumps ønske om en tøffere linje overfor Iran. Det er ventet at utnevnelsen av USAs neste forsvarsminister offisielt vil bli kunngjort i begynnelsen av neste uke.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Donald Trump ringte Erna Solberg

  1. Donald Trump
  2. USA
  3. Forsvarspolitikk