To betjenter ble truffet da det ble åpnet ild mot politiet under en demonstrasjon utenfor politihuset natt til torsdag. Den ene ble skutt i ansiktet, den andre i skulderen. Begge kom fra angrepet med livet i behold, men hendelsen har satt en støkk i byens polititjenestemenn.

— Det er et mirakel at vi ikke mistet to kolleger i natt, sa politisjef Jon Belmar i St. Louis-politiet på en pressekonferanse torsdag morgen.

— Dette var et bakholdsangrep. Det er noe som er veldig vanskelig å beskytte seg mot, fortsatte han.

Fant spor

Ferguson, som er en forstad til byen St. Louis, har vært herjet av store protester etter at den ubevæpnede svarte tenåringen Michael Brown ble skutt og drept av en politimann i august i fjor.

Onsdag ble det kjent at forstadens politimester Tom Jackson trekker seg fra stillingen etter langvarig press og rasismeanklager. Han fratrer om en uke, vil motta en sluttpakke, og byen vil fortsette å betale for helseforsikringen hans i ett år framover, opplyste de lokale myndighetene.

Noen timer etter kunngjøringen falt skuddene. Det skjedde under en demonstrasjon utenfor politihuset.

— Vår hovedprioritet er å finne personen eller personene som står bak, uttalte Belmar, og la til at politiet ikke skjøt tilbake.

Skuddene kom trolig fra et område rundt 110 meter fra politihuset.

Politiet har funnet spor som de håper kan lede til gjerningspersonen. Det er blant annet funnet tomhylser på stedet, men det er ikke bekreftet at disse stammer fra skytingen mot politihuset.

Bekymret justisminister

USAs justisminister Eric Holden kaller angrepet «en fryktelig handling» og sier han frykter det vil gå ut over reformer som byens politietat har satt i gang.

— Jeg fordømmer på det sterkeste ethvert angrep mot offentlige tjenestemenn. Justisdepartementet kommer aldri til å akseptere trusler og vold mot dem som tjener og beskytter våre lokalsamfunn.

Familien til Michael Brown fordømmer også torsdagens skyteepisode.

— Det kan være noen få mennesker som er forvirret, men de aller fleste demonstrantene og flertallet av amerikanerne ønsker bare rettferdighet, sier deres advokat Benjamin Crump til CNN.