Queen protesterer mot Trumps bruk av «We Are the Champions»

Det britiske rockebandet Queen ber Donald Trump slutte å bruke musikken deres, etter at han under åpningen av Republikanernes landsmøte gikk på scenen akkompagnert av hitlåten «We Are the Champions».

Publisert Publisert

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump får pepper av Queen for å ha brukt musikken deres på landsmøte i Cleveland. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Mens Queens «We Are the Champions» runget over salen på Republikanernes landsmøte i Cleveland, entret Trump scenen for å introdusere kona Melanie som taler.

Queen skrev i en twittermelding at musikken ble brukt uten deres tillatelse.

Det britiske rockebandet har også tidligere ytret sterke aversjoner mot Trumps bruk av deres musikk, og at de aldri hadde gitt tillatelse om han hadde spurt.

— Etter at ditt politisk parti har brukt tiår på å behandle homofile som annenrangs borgere, gjett hva: Du får ikke til å bruke Freddie Mercurys musikk, skrev Idol-vinneren Adam Lambert, som er åpent homofil og opptrer med Queen på turneer.

Queen er ikke første band som har bedt den frittalende milliardæren om å ikke bruke musikken deres på politiske møter. Adele, Rolling Stones, R.E.M. og Neil Young har også gjort det samme. (©NTB)

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Slik beskriver Melaine Trump ektemannen

  2. Trump gikk for kristenkonservativ visepresident

BT anbefaler

Skyss ringes ned av fortvilte kunder. Slik svarer busselskapet.

Når tar streiken slutt? Dekker Skyss taxi? Og får man penger hvis man har betalt for månedskort? Skyss svarer.

LES SAKEN