Krav om strengere våpenlover i Tyskland

Etter angrepet i München fredag krever Tysklands visestatsminister Sigmar Gabriel at våpenloven skjerpes. Det er uklart hvordan gjerningsmannen skaffet seg våpen.

Flere tyske politikere vil se på landets våpenlover etter at ni personer ble skutt og drept i München fredag. Det er uklart hvor gjerningsmannen fikk våpenet sitt fra. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB scanpix

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

En 18 år gammel mann skjøt og drepte ni personer før han tok sitt eget liv fredag kveld. Han brukte en pistol som han ikke hadde lisens for. Myndigheten undersøker hvordan 18-åringen har fått tak i våpenet, til tross for tegn på at slet med psykiske problemer.

— Vi må fortsette å gjøre alt vi kan for å begrense og strengt kontrollere tilgangen på dødelige våpen, sier Gabriel, som er partileder i SPD, til tyske aviser.

Innenriksminister Thomas de Maizière fra koalisjonspartner CDU sier til Bild am Sonntag at han planlegger en gjennomgang av våpenlovene i lys av det som skjedde i München for å se om det er behov for forandringer. Han sier våpenlovene er svært strenge, noe han synes er bra, men at det springende punktet nå er hvordan 18-åringen fikk tak i pistolen.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Naboer til gjerningsmannen: - Han var rolig og likte dataspill

  2. Jakter på skytterens motiv

  3. Blodbad i München - flere døde og såret

BT anbefaler

Har du denne typen ytterpanel på huset ditt, har advokaten et godt råd.

Advokat ber alle boligeiere sende reklamasjonskrav allerede nå.

LES SAKEN