Den yngste av jentene var under ti år. De to andre var henholdsvis tolv og tretten år gamle da overgrepene skjedde.

Glitter viste ingen reaksjoner da dommen på 16 års fengsel ble lest opp i retten i London fredag, skriver Sky News.

Artisten, som egentlig heter Paul Gadd, ble dømt for blant annet voldtektsforsøk, utuktige handlinger og for å ha dopet ned jentene for å kunne utnytte dem seksuelt.

Bak scenen

De to jentene på tolv og tretten år ble utsatt for overgrep bak scenen etter at Glitter hadde sørget for å skille dem fra mødrene, ifølge dommen.

Det tredje offeret, som var under ti år da overgrepet skjedde, har fortalt hvordan Glitter la armene rundt henne mens han luktet sprit og tobakk.

Den tidligere glamrockeren er blant annet kjent for hiten «I Love You Love Me Love», og overgrepene skjedde mens Glitter var på toppen av sin karriere.

Han har under hele rettssaken hevdet sin uskyld, og han ble frikjent for tre andre tiltalepunkter da skyldspørsmålet ble avgjort i begynnelsen av februar.

Dommeren Alistair McCreath uttrykte forferdelse over hva Glitter har gjort.

— Skrekkelig

— Det er vanskelig å overdrive hvor fæl denne skrekkelige oppførselen er. Du påførte alle vesentlig og varig skade, og du gjorde det uten noen annen grunn enn at du ønsket å oppnå egen seksuell tilfredsstillelse på en fullstendig upassende måte, sa dommeren

Glitters stjernestatus fikk seg en kraftig knekk da han i 1999 innrømmet å være i besittelse av 4.000 bilder som viste seksuelle overgrep mot barn. For dette satt han fire måneder i fengsel.

I 2002 ble han utvist fra Kambodsja uten at den konkrete bakgrunnen var kjent, og i 2006 ble han dømt for seksuelle overgrep mot to jenter på ti og elleve år i Vietnam. For dette sonet han en dom på nesten tre års fengsel.