President Abd-Rabbu Mansour Hadi ville torsdag kveld trekke seg, kort tid etter at også regjeringen hadde levert inn sin avskjedssøknad.

Men Hadis ønske om å gå av som følge av striden med Houthi-militsen, ble ikke godkjent av nasjonalforsamlingen, opplyser ikke navngitte offisielle kilder til nyhetsbyrået AFP.

Nasjonalforsamlingen vil holde et krisemøte fredag, melder TV-kanalen Al Arabiya.

Fornøyd milits

Houthi-militsen ønsker presidentens avskjedssøknad velkommen.

— Det går mot gode tider for Jemens folk, skriver en av gruppens ledere, Abu al-Malek Yousef al-Fishi, på Twitter.

Han foreslår at det etableres et presidentråd, der både militsens politbyrå, væpnede styrker og noen politiske partier er representert.

USAs utenriksdepartement forsøkte torsdag kveld å få bekreftet om Jemens regjering og president har trukket seg.

— Vårt team forsøker å få bekreftet alle meldingene, sier departementets talskvinne Jen Psaki.

Ifølge en av Hadis rådgivere ville presidenten trekke seg fordi den sjiamuslimske Houthi-militsen ikke har etterlevd avtalen om å avslutte beleiringen av presidentpalasset og andre offentlige bygg i hovedstaden Sana.

- Lite konstruktivt

Regjeringen sa på sin side at den ikke vil trekkes inn i kaoset som konflikten med militsen har ført til.

— Regjeringen ønsker ikke å bli dratt inn i en lite konstruktiv politisk floke som ikke er i henhold til lov og orden, het det i et utdrag fra avskjedssøknaden, som ble lagt ut på statsminister Khaled Bahas Facebook-side.

Bahas regjering, som består av teknokrater og politikere fra en rekke partier, ble utnevnt i november og fikk støtte fra nasjonalforsamlingen måneden etter.

Avtale med milits

Den sjiamuslimske Houthi-militsen har i mange år kjempet mot sentralmyndighetene i Jemen. Siden i fjor høst har de tatt kontroll over en rekke områder, inkludert store deler av hovedstaden.

Onsdag gikk Jemens president med på militsens krav om endringer i utkast til en ny grunnlov. I avtalen heter det at «alle fraksjoner» i landet må være enige om grunnlovsutkastet. Presidenten gikk i tillegg med på at medlemmene av militsen skal kunne få offentlige stillinger.

Militsen lovet på sin side å avslutte beleiringen av presidentpalasset, statsministerens bolig og regjeringsbygninger, noe den fortsatt ikke hadde gjort torsdag.

Minst 35 drept

Minst 35 mennesker er drept i kamper mellom militssoldatene og regjeringsstyrkene i hovedstaden Sana de siste dagene.

Tirsdag omringet militsen presidentpalasset i hovedstaden og angrep vakter ved presidentens private bolig. Statsministeren fikk slippe ut av boligen sin onsdag, etter å ha vært omringet av opprørere i to døgn.

President Hadi er en alliert av Vesten og en tilhenger av USAs hyppige droneangrep mot al-Qaidas krigere i Jemen.

Houthi-militsen kjemper også mot al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP), som det siste halvåret har utført en rekke angrep mot Houthi-mål der mange er drept.

AQAP har også tatt på seg ansvaret for terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris.