Den britiske partilederdebatten brakte sju partiledere sammen foran et politisk sultent publikum i en nedlagt paifabrikk i Salford i Manchester torsdag kveld.

Formatet var et uvant innslag i britisk politikk, der en sittende statsminister ble konfrontert foran sine politiske motstandere. Men ingen av de sju partilederne sto fram som noen soleklar vinner, konkluderer fire meningsmålinger som ble publisert kort tid etter at TV-debatten var over.

Fire målinger

På en måling som ComRes utførte for ITV, havnet Cameron og Miliband likt sammen med Nigel Farage, som leder det EU-kritiske partiet UK Independence Party (UKIP).

En måling som ICM utførte for The Guardian utpekte Miliband som debattens vinner med 25 prosent av de spurte i ryggen. Cameron fikk 24 prosent.

Verre gikk det for de to tradisjonelt største partiene på målingen som YouGov utførte for The Times. Her ble de skotske separatistenes leder Nicola Sturgeon i Scottish National Party (SNP) utpekt som vinner. Farages UKIP fikk nest høyest oppslutning blant de spurte. Cameron havnet på tredjeplass, og Miliband på fjerde.

Den fjerde målingen, som Survation har gjennomført på oppdrag for Daily Mirror, gir både Cameron og Miliband 25 prosent. Farage får 24 prosent og Sturgeon 15 prosent.

De øvrige partilederne som deltok i TV-debatten torsdag kveld var Natalie Bennett, som leder venstrepartiet De Grønne, den walisiske nasjonalistlederen Leanne Wood fra partiet Plaid Cymru, og Liberaldemokratenes leder Nick Clegg.

Åpent utfall

Hvis disse målingene skal være en pekepinn om veien videre for Storbritannia når velgerne går til urnene 7. mai, finnes det rett og slett ingen klar vinner. Verken De konservative eller Labour ligger an til å få flertall i det 650 seter store parlamentet, delvis takket være velgerflukt til UKIP og de skotske separatistene Scottish National Party (SNP). Dermed kan det ligge an til nye samarbeidspartnere for enten De konservative eller Labour. Miliband har tidligere gjort det klart at partiet hans ikke vil invitere SNP med i en koalisjon, noe som i stedet kan åpne for et samarbeid mellom Labour, UKIP og Liberaldemokratene.

Samtidig er det håp for De konservative. Ifølge en måling fra ComRes for TV-kanalen ITV og Daily Mail tidligere denne uken leder Camerons parti med 4 prosentpoeng over Milibands arbeiderparti. Trenden ble delvis bekreftet etter TV-debatten torsdag kveld da folk ble spurt om hvem av partilederne de har mest tiltro til. Cameron ble da trukket fram som den mest egnede kandidaten til å lede landet videre.

Valget neste måned spås å kunne bli det mest spennende i Storbritannia siden 1970-tallet.