Oberst Riyadh al-Asaad står nå i spissen for opprørerne i Den frie syriske hær. Han holder regimet og etterretningstjenesten til det syriske flyvåpenet ansvarlig for at al-Qaida-medlemmer muligens har kommet til Syria.

— Hvis væpnede menn fra al-Qaida virkelig har kommet inn i landet, så skjedde det i samarbeid med den organisasjonen, sier han i et intervju med avisen al-Rai i Kuwait.

Han holder også regimet ansvarlig for bombeangrepet som torsdag tok livet av 55 mennesker og såret 372 i Damaskus.

Han avviser samtidig påstandene til regimet om at islamistiske og salafistiske grupperinger er aktive i Syria.

En islamistisk gruppe som kaller seg Al-Nusra tok lørdag på seg ansvaret for angrepet i Damaskus via en videomelding på nettet. Det ble imidlertid ikke lagt fram bilder eller andre bevis på at meldingen var riktig, og den ble publisert på et annet nettsted enn de som ytterliggående islamister vanligvis bruker.

Ingen personer sto fram på videoen, og stemmen til mannen som erklært at Al-Nusra sto bak, var fordreid.

Gruppa har også tidligere meldt at den har gjennomført angrep i Damaskus og Aleppo, men opplysningene er vanskelig å kontrollere.

Obersten fastholder også at opposisjonen så langt har holdt seg til fredsplanen til Syria-utsending Kofi Annan, og han anklager regimet for å stå bak mange brudd på den en måneder lange våpenhvilen.