Landesorg etter flystyrten

Samtlige om bord fryktes omkommet etter at et fly med over 150 mennesker styrtet i en boligblokk i Lagos i Nigeria. Landets president har erklært landesorg.

Publisert Publisert

TRAGEDIE: Flyet styrtet i en boligblokk i Lagos, som er den største byen i Nigeria. Foto: REUTERS

  • NTB
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Flyet, som skal ha hatt 147 passasjerer om bord, styrtet inn i et bolighus med to etasjer kort tid etter avgang søndag ettermiddag, opplyser politiet. Tykk, svart røyk veltet opp fra ulykkesstedet, og redningsarbeidere og flere hundre skuelystne strømmet til. Bilder fra stedet viser at flyet gikk opp i flammer og at én eller flere bygninger er blitt totalt rasert.

— Vi har ikke funnet noen overlevende, sier lederen for det nigerianske luftfartsverket, Harold Demuren, rundt fem timer etter at flyet gikk opp i flammer og én eller flere bygninger ble totalt rasert. Han var tidlig ute med å si at han ikke trodde noen kunne ha overlevd

Det er uvisst hvor mange besetningsmedlemmer som var om bord i flyet.

Noen vitner sa at det så ut som om flyet hadde styrtet med nesen først, men BBC melder at flyet landet på buken. Flydeler var spredt rundt på stedet, og ifølge AP kunne man se forkullede lik i vraket.

Demuren forteller at flyet, som tilhører Dana Air, var på vei fra Lagos til Nigerias hovedstad Abuja.

Mistet kontakten

Ifølge politiets talsmann Joseph Jaiyeoba styrtet flyet i bydelen Iju, hvor flesteparten av byens innbyggere bor. Det er usikkert hvorvidt noen på bakken mistet livet i ulykken, som skjedde like ved flyplassen.

— Det fløy lavt og lagde mye lyd i rundt fem minutter før det styrtet inn i boligområdet, sier en innbygger og legger til at flyet kort tid etter begynte å brenne kraftig.

— Det var en høy flamme som sto opp fra bygget hvor flyet hadde styrtet, beskriver øyenvitnet Tunji Dawodu, som først trodde det var en eksplosjon.

Flyselskapet bekrefter at det var ett av deres fly som styrtet, men det er fortsatt usikkert hva som skjedde.

— Vi mistet kontakten med luftfartøyet, sier talsperson Tony Usidamen for Dana Air.

Det bor 15 millioner mennesker i Lagos, som er den største byen i Afrikas mest folkerike land.

Dårlig flysikkerhet

Dana Air blir ansett for å være et relativt trygt selskap. Det ble etablert i 2008 og har hatt opptil 27 daglige innenriksflyginger mellom blant annet Abuja, Calabar, Lagos, Port Harcourt og Uyo.

Men som i mange andre afrikanske land er flysikkerheten i Nigeria dårlig, selv om den de siste årene har blitt forbedret. Denne helgen har imidlertid vært skjebnesvanger for flysikkerheten.

Lørdag mistet ti mennesker mistet livet da et lastefly traff en minibuss ved flyplassen i Ghanas hovedstad Accra. Også dette flyet hadde tatt av fra Lagos. Boeing 727-flyet fra det nigerianske selskapet Allied Air klarte ikke å stanse ved enden av rullebanen, og kjørte gjennom muren og traff minibussen.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Kraftig vind stopper to fergesamband

  2. Medietilsynet: TV 2 har brutt krav som allmennkringkaster

  3. 27 pasienter døde etter feilmedisinering på sykehus: – Mange kunne vært reddet

  4. – Ytringsfriheten blir satt til side ved UiB

  5. Branns kaptein: – Vi vet at vi har skuffet hele Bergen

  6. Her svarer han om kvelden alt gikk galt