Obama har et forsprang på 4 prosentpoeng i den viktige vippestaten Ohio, viser en meningsmåling Ipsos har utført for Reuters.

Ingen republikaner er blitt president uten å vinne Ohio, men Mitt Romney får bare støtte fra 46 prosent av de sannsynlige velgerne i delstaten. Obama har 50 prosent oppslutning.

Leder

Romney må vinne nesten alle de andre vippestatene, der Obama vant i 2008, om han skal kunne gjøre seg håp om å flytte inn i Det hvite hus. Målingene tyder ikke på at han vil klare det.

Obama leder også i Virginia med 48 mot 46 prosent og i Colorado med 48 mot 47 prosent, viser Ipsos-målingen.

I Florida er bildet motsatt med en knapp ledelse på 48 mot 47 for Romney, men selv en seier i denne folkerike delstaten vil ikke være nok.

For Obama holder det trolig å vinne i Wisconsin og Iowa eller Nevada, i tillegg til Ohio, for å bringe seieren hjem.

Liten tvil

Et gjennomsnitt av de siste meningsmålingene i disse delstatene, beregnet av nettstedet RealClearPolitics.com, levner liten tvil om at han vil lykkes.

I Wisconsin leder Obama med 50,4 prosent mot 46,2 prosent for Romney.

I Iowa har Obama en oppslutning på 48,7 prosent mot 46,3 prosent for Romney, og i Nevada har presidenten 50,2 prosent av velgerne i ryggen mens Romney får støtte fra 47,4 prosent.

Selv om dette har mindre betydning, leder Obama nå også knepent på landsbasis med 48,8 prosent oppslutning, mot 48,1 prosent for Romney.

Alt tyder dermed på at presidenten vil kapre de nødvendige 270 valgmennene og vel så det, og kan styre videre i fire nye år.

obama.jpg
REUTERS