Den pågrepne er en 26 år gammel mann, opplyser Paul McDonagh i politiet i Seattle.

Episoden fant sted på Seattle Pacific university torsdag ettermiddag. Universitetet er et lite, privat, kristent universitet med 4.000 studenter.

Den mistenkte, en ung mann, gikk inn på universitetet og begynte å skyte torsdag ettermiddag, opplyser politiet på en pressekonferanse. En sikkerhetsvakt brukte pepperspray til å overmanne skytteren da han skulle lade om, og flere studenter kom til for å holde ham nede.

Motivet for skytingen er ikke kjent.

Tre til sykehus

Den omkomne er en 20 år gammel mann som ble skutt i overkroppen. Han døde på vei til sykehuset.

De skadde får behandling på Harborview Medical Center. Én kvinne skal være kritisk skadd. De andre, to unge menn, får behandling for skadene.

Politiet sperret av universitetsområdet og evakuerte deler av det, fordi de mistenkte at det var ytterligere én gjerningsmann. Det viste seg imidlertid at den pågrepne skal ha handlet alene.

— Tragisk dag

Byen borgermester sier at dette bare er det siste tilfellet av en epidemi av skytevold.

— Vi har vært her før. Dette er en tragisk dag for både Seattle og for USA, sier byens borgermester Ed Murray.

USA har flere ganger blitt rammet av skyteepisoder på universiteter og skoler. For mindre enn to uker siden skjøt en 22 år gammel mann seks personer i Santa Barbara i California før han tok sitt eget liv. I 2012 ble 20 barn drept på en massakre på en skole i Newtown, Connecticut og i 2007 ble 33 personer, inkludert gjerningsmannen, skutt og drept i Virginia.