— I løpet av natten har IDF truffet rundt 160 mål på Gazastripen. I løpet av de to siste dagene har vi angrepet rundt 430 mål, opplyser general Moti Almoz til en militær radiostasjon onsdag.

De militære målene inkluderte rundt 120 rakettutskytningsramper, ti av Hamas' kontrollsentre, av disse to hjem, og mange tunneler, ifølge generalen.

Barn drept

Til sammen seks mennesker ble drept i angrepet i byen Beit Hanun, ifølge palestinske kilder.

Hafez Hamad - en av lederne for gruppen Islamsk hellig krig - foreldrene hans, en kvinne og de to barna måtte alle bøte med livet da boligen ble bombet. Opplysninger fra nyhetsbyrået Reuters tyder på at de drepte barna er Hamads brødre.

Bombingen av bolighuset var det siste i en lang rekke luftangrep mot mål på Gazastripen som begynte tirsdag morgen. De totale dødstallene etter de siste dagenes angrep varierer fra 24 til 29 i rapportene fra ulike nyhetskilder. Flertallet skal være sivile og minst fem er barn.

På israelsk side er minst to personer såret i palestinske rakettangrep

Samtidig har raketter skutt ut fra Gazastripen regnet over Israel. Minst to israelere skal være såret, og rakettene har for første gang på flere år nådd så langt som til Jerusalem og Tel Aviv.

- Angrep besvares med angrep

Det er frykt for at konflikten skal forverre seg ytterligere, og mange har de siste dagene advart om at det kan bryte ut en ny krig mellom Israel og væpnede palestinske grupper.

— Dette er en konflikt der angrep besvares med angrep. Å vite hvem man skal gi hovedskylden for opptrappingen, er ikke lett. Samtidig må man huske at Israel er den sterkeste parten, og landet har et hovedansvar for å finne en løsning som ikke medfører katastrofale følger for sivilbefolkningen, sa professor Nils A. Butenschøn ved Norsk senter for menneskerettigheter til NTB tirsdag.

Han mener det ser ut til at situasjonen beveger seg i retning av en større militær konfrontasjon.

— En invasjon av Gazastripen vil ha store konsekvenser for sivilbefolkningen, advarer Butenschøn.

Kan bli langvarig

Den islamistiske Hamas-bevegelsen, som i praksis har makten på Gazastripen, har påtatt seg ansvaret for rakettangrepene mot Israel. Samtidig har Israel kalt inn 40.000 soldater som står klare til en eventuell bakkeoperasjon.

— Israels væpnede styrker forbereder en bakkeoperasjon mot Hamas, men om den blir noe av, avgjør Hamas, sa den israelske militære talsmannen Peter Lerner til NTB på telefon tirsdag

Landets forsvarsminister Moshe Yaloon mener militæraksjonen kan bli langvarig.

— Vi forbereder en kampanje mot Hamas som ikke vil være over på bare noen få dager, sier Yaloon i en uttalelse.

Hamas angrep ikke bare Israel med raketter tirsdag. Fire væpnede palestinere fra Gazastripen ble drept da de forsøkte å innta Israel sjøveien og gikk i land på en strand sør i landet.