Forsvarsminister Nick Hækkerup understreker at de militære som sendes ut, er tilknyttet Hercules-flyet og omfatter flygere, flymekanikere samt annet personell.

— Vi har tatt på oss en oppgave som krever at vi sender ett av våre transportfly ut, og at vi sender 40 mann av sted, sa Hækkerup mandag.

Oppdraget kan koste inntil 11 millioner danske kroner. Den danske utenrikskomiteen vedtok ekstrabevilgningen i et ekstraordinært møte.

Hækkerup understreker at de danske styrkene ikke skal delta i kamphandlinger, de skal kun bistå med transportoppgaver.

Også EU kommer til å delta i kampen mot islamistopprørerne i Mali gjennom å bistå regjeringsstyrkene med utdanning og opplæring, melder Reuters. En talsmann for EUs utenrikssjef Catherine Ashton utelukker imidlertid at EU-styrker vil delta i selve kamphandlingene.

Konflikten i Mali gikk inn i en ny fase før helgen, da Frankrike satte inn soldater og bombefly mot islamistene som kontrollerer de nordlige delene av landet.

Mandag kom det meldinger om at Frankrike ikke har greid å stanse islamistenes framrykking. I stedet har opprørerne inntatt byen Diabaly, om lag 400 kilometer nord for hovedstaden Bamako.