— Ved halv åtte-tiden på morgenen så dyrepassere tigre ved mannen, sier vaktsjef Henrik Orye i København-politiet.

Personalet fikk jaget vekk dyrene, men da var mannen allerede død.

— Han ble drept av tigrene. De har kastet seg over ham, sier Orye til Ekstra Bladet.

Mannen er i begynnelsen av 20-årene, av utenlandsk opprinnelse og hadde oppholdstillatelse i Danmark, opplyser politiet. En teori er at mannen har klatret opp og over muren inn til dyrehagen, og politiet utelukker ikke at det kan dreie seg om et selvmord.

— Man må jo være klar over faren når man går inn til så farlige dyr, sier polititalsmann Lars Borg til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

— Han ble bitt i låret, lysken, halsen og ansiktet, opplyser han videre.

Sniker seg inn

Ifølge Borg har den unge mannen på et eller annet vis klart å komme seg forbi vanngraven inn til området hvor tigrene går.

Det skjer jevnlig at folk sniker seg inn i dyrehagen utenom åpningstiden.

— Det er ikke uvanlig at folk tar seg over gjerdet og lister seg rundt der inne og kikker på dyr utenom åpningstiden, sier Orye.

Hvis man først har forvillet seg inn til en tiger, har man ikke mye å stille opp med, påpeker dyrepasser Rasmus Juel Ditlefsen.

— En tiger vil helt sikkert tenke at et menneske er et bytte. Det ligger dypt i deres instinkter at de jakter for å drepe, sier Ditlefsen, som jobber i Knuthenborg Safaripark.

Villdyr

Ditlefsen understreker at det ikke finnes tamme tigre, selv om de måtte være sperret inne i en dyrehage.

— Tigre blir aldri noensinne tamme. Det er ville dyr. Selv om jeg gikk inn til våre tigre, som jeg kjenner og som kjenner meg, så ville også de ha drept meg på stedet, sier dyrepasseren.

Onsdagens episode i København Zoo er ikke den første i sitt slag i Danmark. I 2009 ble en 31 år gammel mann drept av tigre i Næstvedt Zoo. Ifølge politiet var han psykisk syk og tidligere ansatt i dyrehagen.