Yuval Diskin ledet den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet fra 2005 til 2011, og han har også lang fartstid innen det israelske forsvaret og etterretningstjenesten Mossad.

Netanyahus og Baraks gjentatte trusler om bruk av militærmakt mot Iran, for å hindre landet fra å utvikle atomvåpen, har Diskin lite til overs for.

Ingen tillit

— Jeg har ingen tillit til Israels politiske ledelse, slo han ifølge avisen Haaretz fast under et politisk møte i Kfar Sava denne uka.

— Jeg tror verken på statsministeren eller forsvarsministeren. Jeg har ingen tro på en ledelse som fatter beslutninger basert på messianske følelser, sa Diskin.

— De villeder befolkningen i Iran-spørsmålet. De sier at Iran ikke vil få noen atombombe dersom Israel handler. Dette er villedende. Mange eksperter sier at et israelsk angrep vil få det iranske atomkappløpet til å skyte fart, fortsatte Diskin.

Rasjonell Ahmadinejad

Den tidligere lederen for den israelske etterretningstjenesten Mossad advarte også nylig mot å angripe Iran og hevdet at dette vil være noe av det dummeste Israel kan gjøre.

Ifølge Meir Dagan, som ledet Mossad fra 2002 til 2010, vil et militært angrep mot Iran få alvorlige følger for Israel, men i liten grad ramme det iranske atomprogrammet.

Dagan vakte også oppsikt ved å omtalte Irans president Mahmoud Ahmadinejad som rasjonell.

— Han er ikke rasjonell som oss, men etter min oppfatning er han rasjonell, sa Dagan.

Ikke bestemt seg

Israels forsvarssjef Benny Gantz deler heller ikke Netanyahus syn på bruk av militærmakt mot Iran og understreket denne uka at iranerne ennå ikke har bestemt seg for å utvikle atomvåpen.

— Iran beveger seg skrittvis mot et punkt hvor landet vil være i stand til å bestemme seg for om det vil lage en atombombe. Iran har ennå ikke bestemt seg for å gå seg så langt, sa Gantz.

Også han mener ledelsen i Teheran er langt mer rasjonelle enn det enkelte prøver å framstille dem som.

— Jeg tror det iranske lederskapet består av svært rasjonelle mennesker, sa Gantz.

Tidligere CIA-sjef Michael Hayden er også blant dem som i klare ordelag har advart Israel mot å angripe Iran og som har stilt spørsmål ved om landet overhodet har kapasitet til å slå ut det iranske atomprogrammet i et slikt angrep.