Militæret stiller seg bak Mubarak

De lover også å garantere for frie og rettferdige valg senere i år.

KUNNGJØRING: Militæret i Egypt stiller seg bak Mubarak. Stridsvogner vokter presidentpalasset. Demonstrantene får beskjed om å gå tilbake på jobb. FOTO: Scanpix
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Egypts generaler stiller seg bak det de kaller president Hosni Mubaraks reformer. De lover også å garantere for frie og rettferdige valg senere i år.

I en kunngjøring fredag formiddag ber Egypts militære råd om at folk må vende tilbake til et normalt liv, og det lover samtidig at unntakslovene vil bli hevet så fort de «nåværende omstendighetene tar slutt».

En opphevelse av unntakstilstanden har vært en av demonstrantenes sentrale krav, men det ser ikke ut til at hæren vil etterkomme ønsket før protestene avsluttes.

Kunngjøringen var varslet av statlige medier på forhånd, og kom etter at rådet hadde holdt et møte under ledelse av landets forsvarsminister, Mohamed Hussein Tantawi.

Det er knyttet stor spenning til hvordan militæret vil takle demonstrasjonene og den kaotiske situasjonen i Egypt dagen etter at president Hosni Mubarak kunngjorde at han har overlatt fullmakter til sin visepresident Omar Suleiman, men uten at han går av som president.

Talen har utløst raseri blant opposisjonstilhengerne, og det er ventet stor oppslutning om demonstrasjonene etter fredagsbønnen.

Publisert