Den syriske regjeringshæren har drept 41 islamistiske opprørere i et sammenstøt nær Damaskus, meldte det statlige nyhetsbyrået SANA fredag. Ti opprørere skal være såret etter kampene nær innsjøen al-Otaiba sør for hovedstaden.

Minst 40 mennesker mistet livet da en bilbombe gikk av i nærheten av en moské i provinsbyen Suq Wadi Barada, utenfor Damaskus fredag. Sju av dem var barn, ifølge den syriske opposisjonen.

Opprørere har kontroll over byen, men soldater fra president Bashar al-Assads regjeringshær står oppmarsjert i utkanten.

Lakhdar Brahimi har møtt syriske opprørsledere for å drøfte muligheter for fred, opplyste en talsmann for opprørsbevegelsen Syrias frie hær FSA fredag. — Vår sjef general Selim Idriss gjentok at vi alle gjør vårt beste for å finne en løsning, sa talsmannen Louay Muqdad.

Brahimi er på rundreise for å forsøke å få så mange som mulig av de berørte kreftene til å delta på den såkalte Genève 2-konferansen om fred i Syria i november. Opposisjonen krever at et regimeskifte i Damaskus må stå på dagsordenen for denne konferansen.