— Det vil være tre dager med angrep av begrenset omfang som er ment å sende et signal til Syrias president Bashar al-Assad, sier høytstående tjenestemenn til NBC tirsdag.

Samtidig sier kildene at et angrep er usannsynlig så lenge FNs våpeninspektører fortsatt er i landet. De skal etter planen forlate Syria søndag. Angrepene skal ikke være ment for å drepe Assad, men vil være rettet mot kommandosentraler, flystriper og artilleri.

Men en regjeringskilde understreker at Obama ikke har bestemt seg.

— Presidenten har ikke fattet noen beslutning om å handle militært, sa kilden til nyhetsbyrået Reuters tirsdag ettermiddag.

Må vente angrep

Vestlige utsendinger skal imidlertid ha gitt klar beskjed til Syrias nasjonalkoalisjon om at et vestlig angrep mot Assads regime kan ventes i løpet av få dager.

Beskjeden skal ha blitt gitt under et møte mellom vestlige utsendinger og representanter for Syrias nasjonalkoalisjon i Istanbul på mandag, opplyser kilder som var til stede på møtet.

— Opposisjonen ble i klare ordelag fortalt at en aksjon for å hindre Assad-regimet i ytterligere bruk av kjemiske våpen, kan komme allerede om få dager, sier kildene.

Utenom Sikkerhetsrådet

Flere britiske aviser har skrevet at britiske myndigheter forbereder et militært svar på den angivelige bruken av kjemiske våpen i en forstad til Damaskus i forrige uke.

Tirsdag innkalte Storbritannias statsminister David Cameron Underhuset i Parlamentet til ekstraordinært møte torsdag for å diskutere Syria-krisen.

Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt sier samtidig at det er et alternativ å gå utenom FNs sikkerhetsråd dersom rådet ikke snart griper inn i konflikten i Syria.

Både Frankrike og Storbritannia har åpnet for en militær aksjon mot Syria uten å hente hjemmel i FNs sikkerhetsråd. Vetomaktene Kina og Russland har så langt stanset alle forslag om sanksjoner mot Syria i rådet.

Norge holder derimot fast ved at en eventuell maktbruk mot Syria må forankres i et mandat fra FN.

Advarer mot al-Qaida

Syrias utenriksminister Walid Moualem sier syriske myndigheter vil fortsette den militære innsatsen mot opprørerne i landet selv om det kommer et angrep utenfra.

Han advarer samtidig om at et vestlig angrep vil være til støtte for Israel og al-Qaida-grupper blant opprørerne.

Moualem ber også Vesten legge fram bevis på at regimet har brukt kjemiske våpen, og anklager Vesten for å komme med falske beskyldninger.

Russland advarer samtidig om at en militæroperasjon mot Syria vil få katastrofale konsekvenser for hele Midtøsten-regionen.

- Slår tilbake

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier Israel vil så kraftig tilbake hvis Syria angriper.

— Staten Israel er forberedt på alle eventualiteter. Vi er ikke en part i den syriske borgerkrigen, men hvis vi oppdager noen forsøk på å skade oss, vil vi reagere kraftig, sier Netanyahu.

USA mener det er «svært liten tvil» om at syriske styrker sto bak angrepet som drepte flere hundre syrere forrige onsdag, og at det var snakk om et gassangrep.

Den arabiske liga holder Assad ansvarlig for gassangrepet og oppfordrer FN til å handle.

Russland sier imidlertid det foreløpig ikke finnes bevis. Våpeninspektørene fra FN, som skal forsøke å avdekke om det er brukt kjemiske våpen i Syria, måtte tirsdag gi opp forsøket på å ta nye prøver på åstedet for det angivelige kjemiske angrepet utenfor Damaskus.