Britene vil også at regimet i Damaskus gir FN-eksperter tilgang til stedene der opposisjonen hevder det er brukt nervegass.

— Jeg er dypt bekymret etter rapportene om at hundrevis av mennesker, deriblant barn, er blitt drept i luftangrep og angrep med kjemiske våpen mot opprørskontrollerte områder nær Damaskus, sier utenriksminister William Hague.

Også Den arabiske liga ber om at FN-inspektørene straks etterforsker anklagene om at regimet brukte kjemiske våpen i et angrep onsdag morgen. Inspektørene befinner seg nå i Damaskus for å granske tidligere påstander om bruk av kjemiske våpen.

Krever utrykning

Ligaens leder Nabil al-Arabi ber inspektørene om straks å reise til området utenfor Damaskus, Ghouta, der angrepene skal ha funnet sted.

Teamets svenske leder Åke Sellström mener at opplysningene bør undersøkes. Han har kun sett TV-bilder av angrepene, og understreker at de ikke kan gi svar på hva som er skjedd.

— Men de høye tallene på antall skadde og døde som man snakker om, høres mistenkelig ut. Det høres ut som noe man bør se på, sier han til nyhetsbyrået TT.

Men om dette er noe inspektørene skal gjøre, kan han ennå ikke fastslå.

Dødstall spriker

— Det er avhengig av om noen av FNs medlemsstater går til generalsekretæren og sier at vi bør se på denne hendelsen. Vi er jo på plass, sier han.

Syrian Observatory for Human Rights, en opposisjonsvennlig eksilgruppe, har uttalt at minst 100 mennesker er drept i angrepene, men uten å si at det ble brukt kjemiske våpen.

Aktivister i Syria har oppgitt at over 200 er drept, mens Nasjonalkoalisjonen, som omfatter en rekke opposisjonsgrupper, hevder at minst 650 personer er døde som følge av kjemiske angrep.