Det er VG som melder om pågripelsen i den egyptiske hovedstaden Kairo. Utenriksdepartementet (UD) bekrefter overfor NTB at de er kjent med saken.

— Vi er orientert av egyptiske myndigheter og har tilbudt kvinnen hjelp for å få juridisk bistand fra en advokat under eventuelle rettsmøter eller for andre behov, sier underdirektør Frode O. Andersen i UD til NTB.

Etterlyst

UD opplyser at kvinnen ble pågrepet av egyptisk politi på flyplassen fredag kveld og at hun siden har sittet i forvaring hos politiet i Kairo.

Den norske kvinnen har i flere uker vært etterlyst for bortføring og overfall gjennom Interpol. Siktelsen er utferdiget av egyptisk politi, som har etterlyst kvinnen for å pågripe henne og stille henne for retten.

Dømt «in absentia»

Kvinnen uttalte seg søndag kveld til Dagbladet. Hun var da fremdeles i en celle hos politiet på flyplassen i Kairo sammen med seks andre kvinner. Mandag skal hun overføres til et kvinnefengsel i Hurghada. 42-åringen sier etterlysningen gjennom Interpol har sammenheng med at hennes ekskjæreste skal ha anmeldt henne med påstand om at hun har skadet ham. Hun avviser beskyldningene som grunnløse.

Avisen har også snakket med kvinnens egyptiske advokat som opplyser at kvinnen for ett år siden ble dømt for vold mot ekskjæresten uten at hun selv var til stede i retten.

— Den egyptiske retten dømte henne til fengsel i seks måneder, uten at hun var til stede i retten. Men ekskjæresten til min klient har i ettertid sagt at det holder med 40.000 kroner for at han skal henlegge saken. Det er min klient usikker på om hun har lyst til, det er mye penger, sier advokaten til Dagbladet. (©NTB)