Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier Israel skal gjengjelde angrepet i synagogen med «full styrke», ifølge nyhetsbyrået AP.

De to gjerningsmennene, som antas å være palestinere, gikk til angrep i det ultraortodokse området Har Nof vest i Jerusalem tirsdag morgen.

— Fire er drept og seks såret, blant dem to politimenn, sier polititalsperson Luba Samri i en uttalelse.

Politiet anser angrepet - som skjedde under morgenbønnen - som et terrorangrep.

- Forkledd

De to gjerningspersonene skal ha vært forkledd som ultraortodokse jøder. Ifølge vitner ble angriperne skutt og drept av politi som kom til stedet.

Islamistbevegelsen Hamas omtaler det dødelige angrepet som en «heroisk handling», skriver nyhetsbyrået DPA. Talsperson Muschir al-Masri sier angrepet er en «naturlig reaksjon» og hevn etter at en palestinsk bussjåfør ble funnet hengt inne i en buss mandag. Israelsk politi mener det dreier seg om et selvmord, men kollegaen som fant ham, hevder liket bar preg av å ha blitt utsatt for vold.

Trappet opp

Det har vært flere voldelige sammenstøt og uroligheter i Jerusalem den siste tiden. Konflikten om plassen ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, Haram al-Sharif, som jødene kaller Tempelhøyden, ble trappet opp etter at jødiske fundamentalister truet med å marsjere til plassen og be der.

Palestinere har ved flere anledninger kjørt bilene sine rett inn i tilfeldige fotgjengere i Jerusalem.