Fossiler fra seks etasjer høy dinosaur funnet

En argentinsk landarbeider fikk seg en overraskelse da han i ørkenen nær byen La Flecha i 2011 fant restene av en kjempeøgle.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Forskere har siden kunnet konstatere at den over to meter lange knokkelen har vært en del av lårbeinet til det som kan ha vært det største landlevende dyret som noen gang er funnet.

Størrelsen på denne og andre knokler tyder på at dinosauren var 40 meter lang og 20 meter høy. Det vil si at den stående var like høy som et seks etasjers hus.

Med en vekt på 77 tonn har den veid like mye som 14 afrikanske elefanter. Dermed er den sju tonn tyngre enn den tidligere rekorddinosauren, den såkalte argentinosaurus, som ble funnet i det samme området.

Forskerne mener at den nyoppdagede dinosauren er en hittil ukjent titanosaur-art. Titanosaurene var enorme planteetere som levde mot slutten av krittiden for 95 millioner år siden og hadde lang hals, lang hale og gikk på fire bein.

Paleontologene har funnet skjeletter fra sju forskjellige dinosaurer, alle i svært god stand, på stedet der landarbeideren fant den første.

— Dette er en virkelig paleontologisk skatt. Det er mange rester, og de er intakte. Det skjer ikke ofte, sier Jose Luis Carballido ved Egidio Feruglio-museet i den argentinske byen Trelew. (NTB)

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Har gjort funn i området der Christer forsvann i 2016

  2. Ti menn skal ha blitt loppet etter kvinnenes minibank-triks. – De går etter fulle menn på byen.

  3. «Det er bare å si det som det er. Rasisme finnes også hos oss.»

  4. Han har solgt 25.000 billetter i Bergen i høst. Nå risikerer han å måtte jobbe dobbelt så hardt.

  5. Ett nytt koronadødsfall i Norge

  6. Hegren hadde satt begge beina fast i fiskesluker. – Folk må skjerpe seg.