Ifølge avisen The New York Times skal Romney også møte palestinernes statsminister Salam Fayyad, Israels president Shimon Peres og flere andre ledere. Han skal i tillegg delta på minst ett offentlig arrangement i løpet av turen, som etter planen skal vare en eller to dager.

Da president Barack Obama stilte til valg mot republikanernes kandidat John McCain i 2008, valgte rundt to tredjedeler av jødiske velgere å stille seg bak ham. I det kommende valget i november, håper Romney at en større andel av de jødiske velgerne vil stemme republikansk.

Romney sa i forrige måned at han vil være det motsatte av Obama når det gjelder Israel-politikk, og han lovet i mars at dersom han blir valgt til president, vil hans første tur utenlandsreise være til Jerusalem. Obama har besøkt flere steder i Midtøsten siden han ble valgt til president, men har ennå ikke besøkt Jerusalem.

Tidligere i år sa Romney at Obama har «kastet Israel under bussen», et uttrykk som skulle beskrive de fastlåste forhandlingene mellom Israel og palestinerne.

Romney og flere andre republikanere har også vært svært kritiske til Obamas politikk når det gjelder Iran, som de mener ikke er tøff nok. Romney har varslet strengere sanksjoner mot det iranske regimet dersom han vinner valget.

Til tross for Romneys ambisjoner om å gjøre seg mer populær blant de jødiske velgerne, kan det se ut til at han har en lang vei å gå. I en måling utført blant jøder i USA i juni, fikk han en oppslutning på kun 29 prosent. Obamas oppslutning lå på 64 prosent.