Det opplyser politiet i en pressemelding like før klokken 6 søndag morgen.

– På et tidspunkt ankom en person som kunne være interessant med hensyn til etterforskningen, til stedet. Mannen ble ropt på, han åpnet ild mot politiet og ble deretter skutt, heter det i politietspressemeldingsøndag morgen.

En bevæpnet dansk politimann har tatt oppstilling ved Nørrebro stasjon.
Elias Dahlen

Politiet undersøker nå om personen sto bak skuddattentatene med Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade i København sentrum, der totalt to personer ble drept og fem politifolk såret.Det pågikk natt til søndag en storstilt jakt på en person som skjøt og drepte en sivil person og såret to politibetjenter ved synagogen etter midnatt. Gjerningsmannen som drepte en 55 år gammel mann og såret tre politifolk ved et kulturhus på Østerbro lørdag ettermiddag, var da også på frifot.

Politiet har ikke kunnet si hvorvidt de to skyteepisodene, som skjedde med rundt et halvt døgns mellomrom, har tilknytning til hverandre.

BTs reportasjeteam i København befinner seg i nærheten av Nørrebro stasjon, og forteller om anspent stemning.

— Det er et enormt politioppbud her, og politiet har sperret av store områder, så det er umulig å komme i nærheten av stasjonen, sier journalist Guro Bergesen.

Natt il søndag fikk folk beskjed om at det ikke var trygt å ferdes i sentrum.

– Pass på dere selv, skrev politiet påTwitter.

Dansk politi har varslet ny pressekonferanse klokken 08.

Politiet mener det er for tidlig å si hvorvidt skyteepisoden er knyttet til angrepet på et kulturhus i Østerbro. Men politiet opplyser at mannen som ble drept i skuddvekslingen på Nørrebro, var blitt holdt under oppsikt over en tid.

Politiet etterforsker begge attentatene som mulig terror.

– Vi har dog ikke opplysninger som bekrefter dette, men sett i lys av det som er skjedd i resten av København, er det opplagt, sier visepolitiinspektør Allan Wadsworth-Hansen.