Skilderhusene var tomme, og det var ingen tegn til presidentgarden på eiendommen. Militssoldatene gikk tirsdag inn i presidentpalasset og angrep deretter president Abd-Rabbu Mansour Hadis private hjem.

— President Hadi er fortsatt hjemme. Det er ikke noe problem, han kan dra, sier Mohammed al-Bukhaiti, som er medlem av Houthis politbyrå.

Vaktene ved palasset overga seg tirsdag kort tid etter at militssoldatene angrep. Etter maktdemonstrasjonen ba bevegelsens leder, Abdel Malek al-Houthi, i en TV-sendt tale Hadi om å implementere maktdelingsavtalen som ble inngått da militsen erobret hovedstaden Sana i september.

President Hadi er en alliert av Vesten og en trofast tilhenger av USAs hyppige droneangrep mot al-Qaidas krigere i Jemen. Konflikten mellom Hadi og Houthi-tilhengerne har samtidig blitt stadig mer tilspisset på grunn av uenighet om et grunnlovsforslag som var ment å bidra til å opprette ro i landet.

Men Houthi kjemper også mot al-Qaidas fløy i Jemen (AQAP), som det siste halvåret har utført en rekke blodige angrep med store sivile tap mot Houthi-mål. Sentralmyndighetene har fremstått maktesløs i konflikten.