Beslutningen er fattet av en komité bestående av alle de palestinske fraksjonene, og den rammer i første omgang de israelske selskapene Tnuva, Strauss, Osem, Elite, Prigat og Jafora, skriver Haaretz.

Tnuva er den største produsenten av melk og meieriprodukter i Israel, Strauss produserer blant annet potetgull og iskrem, Nestlé-eide Osem lager pasta og brødvarer, Elite selger sjokolade, Prigat juice og Jafora leskedrikk.

Boikotten er et svar på at Israel holder tilbake hundrevis av millioner kroner i skatter og avgifter de har krevd inn på vegne av palestinske myndigheter, og den ble lansert under en pressekonferanse i Ramallah mandag.

Butikkene på Vestbredden får to uker på seg til å tømme hyllene for varer fra de seks israelske produsentene, og palestinske tolltjenestemenn får jobben med å kontrollere at boikotten overholdes.

— Dette er det første av flere skritt på veien mot boikott av alle israelske varer som i dag selges i de palestinske områdene, sa Mahmoud al-Aloul, som sitter i PLOs eksekutivkomité, under pressekonferansen.