Kuzio anslår at hundre mennesker nå er drept under Ukraina-krisen. Det gjør Janukovitsj til en langt verre diktator enn de fleste lederne i det tidligere Sovjet-området, påpeker han.

— Janukovitsj er som et innesperret dyr som står med ryggen mot veggen. Han presses av Russland på den ene siden og Vesten og demonstrantene på den andre. Han handler i panikk, har ingen strategi og vet ikke hva han skal gjøre. Diktatorer i denne situasjonen innser ikke at deres tid er omme, sier Kuzio til NTB.

Han tror Janukovitsj vil være borte før våren kommer - om han ikke blir tatt til fange og drept før den tid.

Kuzio er overbevist om at det nå er for sent å løse krisen gjennom forhandlinger, og ser for seg en opptrapping av volden.

— Vi må være ærlige og si at forhandlinger nå er blitt umulig. Janukovitsj er en del av problemet, ikke av løsningen, sier Kuzio, som er amanuensis ved Det canadiske instituttet for ukrainske studier.

Forskeren fordømmer EU for måten Unionen har håndtert krisen på, og for at europeiske land fortsetter å forhandle med Janukovitsj:

— EU hadde makt til å stanse dette for flere måneder siden, men klarte det ikke.

Kuzio viser til at EU burde lagt press på Ukrainas oligarker, «som har bankkontoer, boliger og forretninger i Europa», for å få dem igjen til å presse Janukovitsj.