Samboerskapet med den franske presidenten fikk en brå slutt etter at det tidligere denne måneden ble avslørt at han hadde et forhold til skuespilleren Julie Gayet.

Bilder av hvordan presidenten hadde kjørt til elskerinnen på moped ble slått stort opp i franske medier, og det ble en så stor påkjenning for Trierweiler at hun ble innlagt på sykehus.

Dypt såret

Sist fredag ga imidlertid Trierweiler, som selv er journalist, sitt første intervju om saken.

Der sa hun at hun hadde blitt dypt såret over hvordan Hollande hadde kunngjort at forholdet deres var over, og at hun ikke utelukker at hun vil skrive en bok om sitt samliv med presidenten og lederen for det franske sosialistpartiet.

Hørte rykter

— Jeg hadde selvfølgelig hørt rykter, men man hører jo rykter om alle. Jeg har hørt rykter om meg selv hele tiden, og jeg brydde meg aldri om det: Men da jeg fant ut hva han hadde gjort, var det som å falle ut fra toppen av en skyskraper, sa Trierweiler.

Nyheten om at Trierweiler planlegger en bok, får nok varselklokkene til å ringe i Elyséepalasset. En slik bok kommer sikkert til å lette på lokket om intriger, maktkamp og ufine metoder i toppsjiktet av den franske staten.