— Vi vil selvfølgelig fortsette å arbeide, også i morgen, dersom det fortsatt er framgang, sier tjenestemannen tirsdag.

— På dette tidspunkt er det ikke truffet noen beslutninger om vår reiseplan, sier han.

Iran forhandler med Storbritannia, Kina, USA, Tyskland, Russland og Frankrike om en avtale som skal begrense iranernes atomprogram. Partene har satt seg en frist til midnatt natt til onsdag om å bli enige om hovedtrekkene i avtalen.

En av de iranske forhandlerne, Behrouz Kamalvandi, sa sent tirsdag ettermiddag at det er sakte framgang i samtalene, som foregår i Lausanne i Sveits.

— Vi må vise tålmodighet, sier forhandleren.

— Vi har håp om at det vil komme en avtale, men det har ikke skjedd ennå, sa den tyske statsministeren Angela Merkel på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Tidlig tirsdag morgen møttes utenriksministrene fra USA, Kina, Storbritannia, Frankrike og Tyskland i Lausanne i Sveits for å forberede innspurten.

Senere sluttet Iransk utenriksminister Javad Zarif og andre medlemmer av det iranske forhandlingsteamet seg til gruppen.

Russisk optimisme

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov ankom Lausanne tirsdag ettermiddag. Under en pressekonferanse i Moskva tidligere på dagen uttrykte han stor tro på at det kommer en avtale.

— Sjansene er store. De er trolig ikke 100 prosent, men du kan aldri være 100 prosent sikker på noe, sa Lavrov.

Ved midnatt går partenes selvpålagte frist ut. Målet er å bli enige om hovedtrekkene i en avtale som skal sikre at Iran ikke er i stand til å utvikle en atombombe. En endelig avtale skal være på plass innen slutten av juni.

Mandag kveld lød oppfordringene om at alle måtte gjøre en «enorm innsats» for å komme i mål. Men tirsdag var det fortsatt ingenting som tydet på et gjennombrudd.

Krav mot krav

Iran krever at FN-sanksjonene som lammer landets økonomi, skrotes så snart en avtale trer i kraft, mens stormaktene ønsker en gradvis fjerning.

De vil også at begrensningene på atomprogrammet, som skal sikre at Iran vil bruke minst ett år på å være i stand til å produsere kjernefysiske våpen, skal vare så lenge som mulig, eller i over ti år.

Iran vil på sin side at disse begrensningene oppheves etter ti år.