Syrian Observatory for Human Rights meldte fredag at bombene gjorde torsdagen til den blodigste på ett år i den syriske konflikten. Samtidig rettet Russland hard kritikk mot USA, som russerne anklager for å hindre FNs sikkerhetsråd i å fordømme ett av bilbombeangrepene.

Dette angrepet skjedde i nærheten av den russiske ambassaden og det regjerende syriske Baath-partiets kontorer i Damaskus, og kostet 61 mennesker livet.

— Vi mener amerikanerne opptrer dobbeltmoralsk, sa Russlands utenriksminister Sergej Lavrov fredag.

Barn

De fleste av de drepte skal være sivile, blant dem barn fra en skole som ligger i nærheten. Men 17 medlemmer av de syriske sikkerhetsstyrkene ble også drept da en selvmordsbomber sprengte en bil i luften.

Minst 22 andre omkom i et trippelangrep mot syriske sikkerhetsstyrkers hovedkvarter i Barzeh-distriktet nord i Damaskus. Blant de drepte her var 19 folk fra sikkerhetsstyrkene.

I Tsil i Daraa-regionen i de sørlige delene av Syria ble 38 mennesker drept i en eksplosjon. Ti andre sivile mistet livet i skyting mot byen Jassem som også ligger i Daraa.

Angrep

De siste månedene har det skjedd stadig flere angrep mot regjeringskontorer og forlegninger for sikkerhetsstyrkene i Syria. Den islamistiske al-Nusra-fronten, som USA har stemplet som terroristisk, har sagt de står bak mange av disse angrepene.

FN har forlenget mandatet for sin spesialutsending til Syria, Lakhdar Brahimi, frem til utgangen av året. Brahimi er også utsending for Den arabiske Liga og innledet arbeidet sitt i august i fjor.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon har flere ganger sagt at han har tillit til at Brahimi kan løse konflikten i Syria på diplomatisk vis. Ban har derfor avvist tanken om en militær intervensjon for å få slutt på konflikten.