Ifølge det offisielle nyhetsbyrået KCNA er Jang Song-thaek fjernet fra alle stillinger han hadde, for angivelig å ha bygd opp en alternativ maktbase til den sittende ledelsen.

Jang anklages for «kriminelle handlinger» og for «å ha ledet en kontrarevolusjonær fraksjon». I tillegg blir han beskyldt for korrupsjon, bruk av narkotika og seksuelle eskapader.

Det var i forrige uke at sørkoreansk etterretning først meldte at Jang, som lenge har vært betraktet som landets nest mektigste mann, var avsatt i november, og at to av hans medarbeidere var henrettet.

En avsettelse av Jang vil være den største endringen i Nord-Koreas ledelse siden Kim kom til makten i 2011 etter at hans far, Kim Jong-il, døde.

Jang er gift med Kims tante, datteren til Nord-Koreas første leder Kim Il-sung. Alle observatører mente at han siden 2011 hadde jobbet lojalt for å sikre den yngste Kims maktbasis.

Sørkoreanske etterretningskilder mener at Jang fortsatt er i live, og at det ikke er fare for hans liv. Det samme gjelder hans kone, Kim Kyong-hui. (©NTB)

(©NTB)