Følg minneseremonien direkte øverst i artikkelen.

Himmelen gråt for Mandela da USAs president Barack Obama og hans kone Michelle ankom etter 16 timer om bord på presidentflyet Air Force One tirsdag. Men til tross for at regnet bøtter ned i Johannesburg, er stemningen på topp i byen hvor Mandela selv en gang bodde. Innbyggerne synger anti-apartheid-sanger og danser i påvente av minneseremonien som begynner klokken 10 norsk tid.

Allerede grytidlig tirsdag morgen begynte folk å strømme til Soccer City-stadionet i Johannesburg for å sikre seg en plass under minneseremonien.

Under fotballkamper har Soccer City en kapasitet på 95.000 tilskuere, men det er ikke helt klart hvor mange som vil slippe inn til seremonien.

Obamas forgjenger George W. Bush og hans kone Laura, og i tillegg til tidligere utenriksminister Hillary Clinton, fløy sammen med presidenten til minnemarkeringen.

Obama skal tale under seremonien. Det skal også Kinas visepresident Li Yuanchao, Cubas president Raul Castro og FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

HEDRER MANDELA: USAs president Barack Obama og hans forgjenger George W. Bush ankom tirsdag Johannesburg for å delta på minnemarkeringen for Nelson Mandela.
Kevin Lamarque/REUTERS/NTB scanpix
FEIRER MED SANG: Sørafrikanerne er opptatt av å feire Mandelas liv, og de synger og danser når de ankommer minneseremonien for Mandela tirsdag.
Ronen Zvulun/Reuters/NTB scanpix
PÅ STADION: Allerede grytidlig tirsdag morgen begynte folk å strømme til Soccer City-stadionet i Johannesburg for å sikre seg en plass under minneseremonien for Nelson Mandela.
Yves Herman/Reuters/NTB scanpix