Prinsen hadde Norge som base da han i 2011 la ut på tur til Nordpolen i regi av en veldedighetsorganisasjon som taler soldatveteraners sak.

Nå er Harry på vei til Sydpolen, sammen med en gruppe britiske veteraner. Britene skulle etter planen konkurrere mot en lignende gruppe fra USA og Samveldet.

Men dårlige værforhold gjorde det umulig å konkurrere om å komme først fram til polpunktet. I stedet samler de tre lagene seg for å tilbakelegge de siste 112 kilometerne sammen. Målet er å være framme fredag eller lørdag neste uke.

— Disse gutta vil oppnå noe bemerkelsesverdig, og ved å gjøre det viser de at selv om du har mistet et bein eller en arm, eller uansett hva slags lidelse du har, så kan du oppnå mer eller mindre hva som helst hvis du bare bestemmer deg, har prinsen sagt.

Det er ikke første gang det konkurreres i å nå Sydpolen, og heller ikke første gang en brite må trekke seg fra kappløpet. Da Robert Falcon Scott kom fram til Sydpolen 17. januar 1912 hadde Roald Amundsen for lengst nådd frem til polpunktet.