«Folkets legitimitet vant fram», lyder tittelen som sammen med et bilde av forsvarssjef Abdel Fattah al-Sisi og massene på Tahrirplassen er klistret utover forsiden på den statseide avisen Al-Gomhuriya torsdag.

Den statlige avisen Al-Ahrams forside har følgende budskap: «Presidenten kastet av revolusjonær legitimitet», mens Al-Akhbar, som også er statseid, kjører tittelen «Og folkets revolusjon seiret».

Det muslimske brorskapets TV-kanal Egypt25 ble onsdag kveld stengt og sjefen for kanalen ble stoppet, ifølge det statlige nyhetsbyrået MENA.

Den uavhengige avisa Sherouks toppet med at «Folket og hæren vant», etterfulgt av «Revolusjonen avslutter Mursi og Det muslimske brorskapets styre».

En annen uavhengig dagsavis, Al Masry Al-Youm, erklærte ganske enkelt «Velkommen tilbake, Egypt». Et bilde av folkemengdene på Tahrirplassen prydet forsiden med overskriften «Mursis fall — etter folkets krav».

Al-Watan, som er kjent for sin antiislamistiske vri, toppet med «Egypt har vendt tilbake til oss». Wafd, talerøret til partiet med samme navn, erklærte følgende: «Folket stanset (Brorskapets) styre med en revolusjon under hærens beskyttelse».

Den uavhengige avisa Tahrir sendte en engelsk beskjed i blokkbokstaver til USAs president: «Det er en revolusjon ... Ikke et kupp, Herr Obama!».