Utenriksdepartementet (UD) var mandag i løpende kontakt med ambassaden i Egypt som fulgte de politiske demonstrasjonene nøye. Klokka 21.30 mandag kveld valgte UD å endre sine offisielle reiseråd for Egypt.

— Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold som ikke er strengt nødvendig i Kairo, går det fram av den oppdaterte informasjonen.

Tusenvis av demonstranter var mandag kveld samlet på Tahrirplassen i sentrum av den egyptiske hovedstaden. De er blitt oppfordret av president Mohamed Mursis motstandere til å bli værende der helt til han trekker seg.

Allerede søndag advarte den norske ambassaden om at det er blitt begått grov trakassering og seksuelle overgrep mot kvinner i området hvor demonstrasjonene finner sted. Det ble også meldt om at vestlige utlendinger ble sett på med skepsis og mistro på Tahrirplassen.

— Bildet i Egypt er komplisert og sammensatt. Vi har tett kontakt med ambassaden som følger situasjonen fortløpende, sier underdirektør Frode O. Andersen i UD til NTB.

Det skal være relativt få nordmenn i Kairo. UD oppfordrer alle nordmenn som planlegger å reise til Egypt, til å holde seg oppdatert på den norske ambassadens hjemmesider. (©NTB)