Fire soldater, inkludert en brigadegeneral, en oberst og en oberstløytnant, ble drept av en bilbombe rettet mot sikkerhetsstyrker i byen Mosul i det nordlige Irak. Ti personer, inkludert seks soldater, ble skadd i eksplosjonen.

Selvmordsangrepet kommer i etterkant av et bakholdsangrep i Anbar-provinsen vest i landet, hvor 15 offiserer og soldater i Iraks regjeringshær ble drept den 21. desember. De ble drept i en aksjon mot et angivelig skjulested for folk fra terrornettverket al-Qaida.

Fire soldater ble drept tidligere søndag, da en bilbombe eksploderte ved et militært sjekkpunkt i Mosul, og en veibombe drepte ett barn.

I Abu Ghraib vest for Bagdad ble fire medlemmer av stammestyrken Sahwa, som består av tidligere opprørere som nå støtter regjeringens kamp mot al-Qaida, skutt og drept ved et sjekkpunkt.

I Bagdad ble to personer drept av en veibombe, og nord for byen ble én person drept av en veibombe.

Volden i landet har i år vært på nivå med 2008, da en blodig sekterisk krig herjet i Irak. Opplysninger AFP har fra sikkerhets— og sykehuskilder viser at minst 6.750 irakere er drept hittil i 2013.