En tjenestemann sier at ukjente soldater har avfyrt skudd og angrepet nasjonalforsamlingen, men at lyden av skuddene døde ut i løpet av natten. Et mulig kuppforsøk er også nevnt på sosiale medier.

— Presidentpalasset ble angrepet rundt klokken tre tirsdag morgen, av angripere som ville kaste regimet, sier en gambisk diplomat.

- Fire opprørere drept

Ifølge nyhetsbyrået Reuters var president Jammeh i Frankrike da skytingen startet, men en talsperson for det franske utenriksdepartementet sier presidenten ikke er på offisielt besøk i landet.

Jammeh holdt en tale i Frankrike tirsdag, skriver nettstedet Africanistpress.com. I talen la han skylden for opprøret på Lamin Sanneh, en tidligere kommandant i landets væpnede styrker.

— Fire opprørere ble drept, mens fire ble tatt til fange. Sanneh ble selv skadd i angrepet, og kan ha blitt drept, sa presidenten.

Han la til at angrepet mislyktes, men en ikke-navngitt vestafrikansk diplomat sier kuppmakere kontrollerer områder i hovedstaden tirsdag ettermiddag.

Har styrt i 20 år

Banker og kontorer i hovedstaden holdt stengt tirsdag, mens innbyggere i nærheten holdt seg bak stengte dører. Statlig radio skal ikke ha nevnt hendelsen.

President Jammeh har vært den ledende skikkelsen i Gambia siden han kom til makten ved et kupp for 20 år siden. Landet har fått kritikk for manglende respekt for menneskerettigheter.