Bønder i Arkansas, Missouri, Illinois og flere andre delstater gleder seg over orkanrestene som har brakt med seg det første skikkelige regnværet på flere måneder.

Men nedbøren kommer mange steder for sent til at avlingene kan reddes. Tørken denne sommeren i USA har vært den verste på 50 år, og særlig maisdyrkerne er hardt rammet. Den lave produksjonen har bidratt til å presse opp matprisene på verdensmarkedene.

Får besøk av Obama

Isaac førte til betydelige ødeleggelser langs kysten av Louisiana i forrige uke, og president Barack Obama skal mandag besøke de berørte områdene. Her vil han møte lokale tjenestemenn og få et inntrykk av opprydningsarbeidet i etterkant av orkanen.

USAs minister for innenlandsk sikkerhet, Janet Napolitano, besøkte søndag Louisiana og Mississippi, hvor hun fikk se ødeleggelsene som uværet forårsaket. I tillegg snakket hun med frivillige og redningsarbeidere.

Også den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney har vært i områdene som ble rammet av orkanen. At han kom Obama i forkjøpet, vakte misnøye blant demokratiske politikere som beskyldte Romney for hykleri.

Mange døde

Minst fire mennesker har omkommet i USA som følge av uværet. I Karibia førte Isaacs herjinger til at 23 mennesker mistet livet på Haiti og i Den dominikanske republikk.

Søndag beveget det nå sterkt svekkede uværet seg østover gjennom delstatene Indiana og Ohio.

Også Alabama fikk merke restene av orkanen. Her ble det meldt om kraftig vind og fare for tornadoer.