Den italienske kystvakten er i kontakt med myndighetene på Seychellene etter brannen på MS «Costa Allegra». Ulykken skjedde utenfor Alphonse Island, 200 nautiske mil fra øystaten Seychellene. Skipet var på vei dit fra Madagaskar.

Ingen personer skal ha blitt skadet i brannen, som ble raskt slukket, ifølge den italienske avisen la Repubblica, som siterer en redningssentral i Roma. Det skriver Aftenposten.no.

Redningsfartøyer er på vei

— Situasjonen er ikke alarmerende, sier MichaelRosetter ved den italienske kystvakten til la Repubblica.

Brannen brøt ut i generatorene, og motorene er ute av funksjon, men kommunikasjonen fungerer som den skal. Skipet skal nå ligge og drive ca. 30 kilometer utenfor Seyschellene.

Seychellene har sendt et kystvaktfartøy, et fly og to taubåter til havaristen, og to fisketrålere er også på vei for å hjelpe.

— Situasjonen er helt trygg. Andre fartøyer er på vei. Kapteinen oppdaterer oss jevnlig om alt som skjer, sier talsmann Cosimo Nicastro i den italienske kystvakten.

Rederiet til Costa Concordia

Costa Allegra hører til samme rederi som Costa Concordia, som forliste ved Giglio-øya i Italia i januar. Skipet reiste fra Madagaskar lørdag med 636 passasjerer og et mannskap på 413 om bord. Det skulle via Seychellene til Oman, Rødehavet og den egyptiske middelhavsbyen Alexandria.

Skipet ble opprinnelig bygget som et containerskip, på et verft i Turku, Finland i 1969. Costa Cruises kjøpte skipet i 1990 og bygget det om til et cruiseskip, ifølge Wikipedia.