Nå blir det skatt og moms på Airbnb-utleie

Privatpersoner som driver korttidsutleie av rom og leiligheter må belage seg på å betale både moms og skatt dersom virksomheten har «et visst omfang» og «en viss varighet».

SKATTEPLIKTIG: Det er viktig at kommersiell utleie beskattes, for å få rettferdighet mellom aktører i bransjen, mener NHO Reiseliv.
  • Ntb
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det er deler av konklusjonen etter at Skattedirektoratet har vurdert en forespørsel fra en privatperson som planla å kjøpe to leiligheter for

Les også

å leie dem ut via Airbnb

, skriver Dagens Næringsliv.

Andre kriterier som må være oppfylt for at utleien skulle regnes som virksomhet, var blant annet at utleien er «egnet til å gi overskudd» og at det drives for eiers regning og risiko.

Nysgjerrig på hvordan du leier?

Les også

Slik fungerer Airbnb: Fem råd før du bestiller

Populært

Å leie ut via Airbnb eller lignende nettjenester er blitt populært, men mange i reiselivsnæringen har vært lite begeistret for konkurransen fra private som tilsynelatende har vært underlagt andre skatteregler enn dem som driver profesjonelt.

  • Og vi har testet Airbnb: Slik gikk det

Direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv er glad for den siste avklaringen.

— Det er viktig at utleieaktivitet som allerede er skattepliktig i dag, beskattes. Bare utleie i svært korte perioder, under minimumsbeløpet eller i en liten del av en leilighet du bor i selv, er skattefritt, sier hun.

— At Skattedirektoratet vil håndheve skattereglene slik at kommersiell utleie beskattes, er viktig for å få rettferdighet mellom aktører i bransjen. (©NTB)

Les mer om reise og forbrukerrettigheter:

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Reiser hjem til mamma for å kunne leie ut leiligheten til turister

  2. Vil begrense Airbnb-utleie

  3. Måtte betale 2500 kroner for bagasje mellom Bergen og Oslo

  4. Selv ikke da Ivar gjorde anmeldelsen mer positiv, ble den godkjent av Tripadvisor

  1. Airbnb
  2. Reise
  3. Sosiale medier
  4. Reisetrend
BT anbefaler

Irmelin vil leie ut til studenter: – Ingen tar kontakt

Ekspert råder studentene til å se utenfor sentrumskjernen. Det er studentene ikke interessert i, ifølge Studentskipnaden på Vestlandet.

LES SAKEN