Drømmer du om sol og varme?

Det er fortsatt ledige plasser til varmere strøk i sommer. Her er noen av de rimeligste alternativene.

VIL HA SOL OG SOMMER: Reisebransjen merker solhungrige nordmenn nå som skoleferien nærmer seg. Her fra Amadores på Gran Canaria.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

En kjølig vår har ført til økning i salg av solferier til europeiske reisemål. Reisearrangørene meldte i mai om rekordpågang, og mer en 30 prosent økning i salg av reiser til solhungrige nordmenn.

POPULÆRE RHODOS: Stranden i Rhodos by er populær. Det er fremdeles mulig å finne billetter til den greske soløya i sør i sommerferien, ifølge reisearrangørene.

Tyrkia er blant de rimeligste landeneEt kjapt søk på restplass.no viser at det er en del ledige plasser til blant annet Kreta og Hellas i juni, og en hel del ledig i august. Tyrkia har større kapasitet i alle sommermånedene.

Relativt ny eier av reisebutikken Nomaden i Oslo, Kjell Erik Lien, foretar en månedlig stor valutasjekk for å se hvor nordmenn kan finne billig sol og sommer i år.

Den norske kronen har vært inne i en laber periode, og reisemål som New York og London er blitt mye dyrere det siste halvåret.

— Men heldigvis er det mange valutaer i verden, og bortimot umulig at kronen skal svekkes mot samtlige samtidig, sier Lien.

RIMELIGE TYRKIA: Ifølge en ferske valutakursmåling er Tyrkia et av landene du får mest igjen for feriepengene. Istanbul er en spennende og fargerik by

Tyrkia var et av landene som kommer best ut i Europa.— Istanbul er absolutt verdt et besøk, byen er en inkarnasjon av historie og kultur. Stikk innom bydelen Cihangir, det er Istanbuls svar på Grünerløkka. Det finnes mange hemmelige strender langs kysten et godt stykke fra Istanbul som er fri for masseturisme, sier Kjell Erik Lien.

Sjekk disse 10 reisetipsene: Dra til Tyrkia uten å være charterturister

I valutasjekken kommer også Brasil og Bali godt ut. Bali er et helårsreisemål med temperaturer på gjennomsnittlig 28 grader i juli.

På reisebyrået Tickets hjemmesider viser et søk at flypriser ligger fra omkring 11.000 kroner for en uke i juli, mens det på Restplass.no er mulig å få en uke inkludert hotell fra 12.000 kroner.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Aller dyrest i april og juli

Reisesøkesiden Momondo har sett på prisene på oftest bookede hoteller i 10 av verdens mest populære storbyer, og sammenlignet dem med de laveste flyprisene fra Oslo Gardermoen i hver av årets måneder.

BILLIGERE OG VARMT: Bali i Indonesia er fint å besøke året rundt. Den norske sommeren er lavsesong, og det er noe billigere å reise i sommermånedene.

De fant ut at april og juli er de dyreste månedene å reise, mens prisene faller fra september. De beste og mest prisvennlige storbyene i sommer er Roma, Lisboa, Amsterdam og Berlin.New York bør du styre unna i juli – det er både varmt og dyrt. Se listen over

Les også

de fem dyreste og billigste feriebyene i USA

.

Tenk også utenfor de klassiske reisemålene som Hellas, Spania og Kypros. Rimeligere alternativer er for eksempel Bulgaria, Albania og Portugal.

Er du på jakt etter det aller beste badevannet? Her er listen over

Les også

Europas beste badevann

.

Fremdeles håp for sydenreiser

Men ifølge reisearrangørene er det fremdeles muligheter i sommerferien, også i juli, så det er ingen grunn til stor frykt hvis den norske sommeren blir av det kjølige slaget.

FAVORITT: Mallorca er en av nordmenns store favorittreisemål nå som sommeren setter inn.

— I disse dager selger vi mye reiser. Det er kaldt «sommervær» og kort tid igjen til skoleferien. Den kombinasjonen vil ikke gi noen billigere reiser enn det man finner i dag. Så hvis man leter etter gode tilbud, må man se på de gode prisene som er i dag. Man vil ikke finne noe billigere før eventuelt i august når skoleferien er over, sier pr-ansvarlig Sophie Damsund i Ving.Ving forteller at de allerede har solgt åtte av ti reiser.

— Vi har noen reisemål fra noen flyplasser som Rhodos fra Bergen og Mallorca fra Stavanger som begynner å bli helt utsolgt. Mange av de mest populære hotellene og de største og fineste romtypene er booket opp.

Ving sier de fremdeles har turer til blant annet Mallorca og Kreta i juli, med priser fra ca. 9000 kroner for to uker.

Mallorca har vært et populært chartermål i mer enn 50 år - her er fem grunner til at vi fortsatt elsker øya.

- Vent til august hvis du kan

Hos Apollo er de mest populære reisemålene for nordmenn i ferd med å fylles opp. Kreta, Skiathos og Kroatia er det stor pågang på. I slutten av juli ligger prisene fra 5200 kroner for fly og hotell i to uker på Rhodos.

Har du anledning til å vente til august, er det absolutt rimeligst.

— Hvis du er villig til å vente kan du gjøre et kupp til mange reisemål i august. Rundt skolestart får du en uke til Zakynthos til cirka 1800 kroner, sier kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera i Apollo.

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Ut og reise? Sjekk vår valutakalkulator

Publisert: