Mandag la presidenten fram sitt forslag til budsjett for neste år. I budsjettet, som skal være spesialdesignet for å utmanøvrere Republikanerne foran høstens valg, foreslår Obama å øke skattene til alle som tjener mer enn 250.000 dollar i året og innføre en minsteskatt på 30 prosent for millionærer.

Samtidig vil han bruke over 800 milliarder dollar på investeringer i infrastruktur som veier og skole. Dette vil skape nye arbeidsplasser, noe som skal føre til et oppsving i økonomien og mer velstand for amerikanere flest.

I tillegg vil Obama bruke åtte milliarder dollar på et partnerskap mellom lokale høyskoler og bedrifter som skal gi opplæring til to millioner arbeidere.

— Vi har bygget budsjettet rundt ideen om at vårt land alltid har greid seg best når alle får en rettferdig mulighet, sa Obama da han la fram budsjettforslaget på et universitet i Virginia mandag.

— Dette budsjettet er et oppgjør med «du må klare deg selv»-økonomien som har ført til en dypere kløft mellom rike og fattige, framholdt presidenten. (©NTB)