Et medlem av den ukrainske sikkerhetstjenesten er drept og fem andre er skadd i myndighetenes antiterroroperasjon mot prorussiske demonstranter, opplyser Avakov på sin Facebook-side. Den drepte skal være sjefen for den ukrainske sikkerhetstjenesten, opplyser AFP.

Innenriksministeren sier at det er ofre på begge sider etter at ukrainske spesialstyrkene rykket inn i byens politistasjon, som er beleiret av væpnede prorussiske demonstranter.

Ukjent antall døde

På demonstrantenes side er det et «ukjent antall» døde og sårede, skriver Avakov, og legger til at demonstrantene har begynt å beskytte seg selv med menneskelige våpen.

Operasjonen er en reaksjon på at prorussiske demonstranter de siste dagene har tatt kontroll over bygninger som tilhører de regionale styresmaktene i flere byer øst i Ukraina.

Innsatsen i Slavjansk skal gjennomføres av Ukrainas sikkerhetstjeneste, og styrker fra alle enheter i landet skal ha blitt innkalt for å ta tilbake kontroll over byen etter at væpnede menn blant annet fikk kontroll over politistasjonen lørdag.

Advarte innbyggerne

Avakov oppfordret tidligere søndag byens innbyggere om å holde seg innendørs og unna vinduene på grunn av de ventede kampene.

– Si det videre til alle sivile: dere må forlate bysentrum, ikke komme ut fra leilighetene deres og ikke gå nær vinduene, uttalte Avakov.

Han sa også at det var skyting i byen, men en journalist fra Reuters som er i byen forteller at han ikke har hørt skyting.

Prorussisk provokasjon

Væpnede menn i kamuflasjeuniform tok lørdag kontroll over en politistasjon i Slavjansk, og de fikk tak i minst 400 håndvåpen og 20 automatvåpen fra lageret på politistasjonen, opplyste ukrainsk politi.

Avisen Kyiv Post skriver at hendelsene virker koordinert og godt planlagt, på samme måte som aksjonene i forkant av Russlands annektering av Krim i februar.

Ukrainas fungerende utenriksminister Andrij Desjtsjytsia hevder russiske agenter sto bak aksjonen lørdag og krever en slutt på «provokasjonene». Ministeren sier at han lørdag var i en telefonsamtale med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov om saken. Han har tidligere avvist kontant at Russland ønsker å erobre deler av Ukraina.