De to tidligere erkefiendene ønsker å ta saken i egne hender trass i de pågående forhandlingene om en skrinlegging av Irans kjernefysiske program.

Ifølge diplomatiske kilder The Sunday Times har snakket med har Saudi-Arabia gitt Israel tillatelse til å bruke landets luftrom ved et angrep mot Iran. I tillegg skal de ha tilbudt droner, redningshelikoptere og fly for etterfylling av drivstoff.

— Med en gang en avtale er klar i Genève, så er det militære alternativet tilbake på bordet. Saudierne er rasende og er villige til å gi Israel all mulig hjelp, sier er en kilde til avisen.

Israel og Saudi-Arabia har funnet hverandre i misnøye med USAs nye tilnærming til Iran. Isfronten mellom USA og Iran har begynt å tine etter presidentskiftet i Iran og iransk villighet til å forhandle om det kjernefysiske programmet.

Iran møter onsdag USA, Kina, Russland, Storbritannia, Frankrike og Tyskland i Genève for nye samtaler om landets atomprogram.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu appellerer til USA og Frankrike om å forkaste en avtale med Iran, som han ikke tror er oppriktige med sine nye signaler.

Netanyahu ønsker økt press på Teheran. I et intervju med CNN sier statsministeren at Irans kjernefysiske program er en direkte trussel mot Israels overlevelse. Israel selv antas å ha et stort arsenal av atomvåpen.