Opposisjonskilder i Syria melder at alle de drepte var sivile og at fire av dem var kvinner. Flere titalls personer skal ha blitt arrestert og flere hus satt i brann etter at flere stridsvogner rullet inn i landsbyen.

Landsbyen Tamanaa ligger vest for byen Hama, i et område som har vært blant de mest urolige under det 14-15 måneder lange opprøret mot president Bashar al-Assad. I andre meldinger blir det oppgitt av fem personer ble drept og 18 såret.

Ytterligere fire personer skal ha blitt drept i uro natt til søndag, tre av dem like ved hovedstaden Damaskus.

Flere observatører

Det er nå en måned siden våpenhvilen i Syria skulle ha trådt i kraft, men det er ingen tegn til at volden har stilnet. Søndag hadde 176 FN-observatører ankommet Syria. De er alle ubevæpnede offiserer og under ledelse av den norske generalen Robert Mood. FN har gitt mandat til at det utplasseres 300 observatører.

Meningen er at de skal overvåke våpenhvilen som trådte i kraft 12. april, men avtalen er blitt brutt daglig selv om partene i prinsippet har sluttet seg til den.

— Skutt ved kontrollpost

Blant dem som ble drept natt til søndag, var to sivilpersoner i Damaskus' forsteder, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights. Den ene skal ha blitt drept ved en militær kontrollpost, mens den andre ble skutt av en snikskytter, ifølge Syrian Observatory for Human Rights.

Blant de drepte er også en opprørskommandant som deltok i sammenstøt i forstaden Douma, der motstanden mot regimet er stort.

Samtidig meldes det om kamper mellom regjeringsstyrker og opprørere i provinsen Deir Ezzor øst i landet. Der skal en desertør ha blitt drept i løpet av natten.

Lørdag ble det meldt om 22 drepte, deriblant elleve sivile.