Talsmenn for lokale myndigheter bekrefter overfor amerikanske medier som NBC News at 51 mennesker er omkommet i Moore, en forstad av Oklahoma City.

Minst sju av de omkomne er barm som befant seg i den ene av to barneskoler som ble jevnet med jorda av tornadoen.

Minst 24 skal fortsatt være savnet i ruinene av Plaza Towers-skolen, melder den lokale fjernsynsstasjonen KFOR.

Savnet i ruinene

Redningsmannskaper kjempet mandag kveld en desperat kamp mot klokka i sin jakt på overlevende i ruinene.

Lokale myndigheter frykter at tallet på omkomne vil stige og viser til at det vil ta lang tid å gjennomsøke ruinene.

Det bor minst 55.000 mennesker i Moore, og fjernsynsbilder tatt fra lufta vise hvordan tornadoen fullstendig har jevnet store områder med jorda.

38.000 mennesker er i tillegg uten strøm, og mørket vil bidra til å gjøre redningsarbeidet vanskelig.

— Rystende

Oklahomas viseguvernør Todd Lamb er rystet over tornadoens ufattelige herjing.

— Det er helt rystende, dette er forferdelig. Mange har omkommet, mange har fått alvorlige skader, men vi vet ennå ikke hvor mange, sier han til ABC News.

— Skoler er jevnet med jorda, et sykehus er truffet, hele nabolag er feid bort. Vi kjenner ikke antallet, men dette er stort og det er forferdelig, sier Lamb.

Et sykehus i området opplyser å ha mottatt 19 skadde, men venter langt flere. Tilstanden til flere av de skadde ved Integris Southwest Medical-sykehuset er kritisk.

Vandrer i gatene

Moore er hjem for 55.000 mennesker og opptak fra helikopteret til KFOR viser hvordan store områder er lagt helt flate.

Forvirrede mennesker vandrer i gatene, ute av stand til å finne igjen sine egne hjem. Livredde hester og hunder løper også i panikk blant ruinene, og scenene er nærmest ubeskrivelige.

Utallige hustak er skrellet av og biler er kastet rundt i gatene som leketøy av tornadoen, som rammet i minst 3 kilometer bredde.

Etter å ha rasert deler av Moore fortsatte tornadoen sin ville ferd øst for Oklahoma City, med retning byen Meeker.

Søkte tilflukt

Norske Per Einar Fon var bare 1 kilometer unna da tornadoen rammet og måtte rømme ned i husets tilfluktsrom sammen med kona og tvillingdøtrene på fire år, skriver VG.

45-åringen er for tiden på ferie hos svigerforeldrene i Oklahoma City sammen med kona Cynthia Mari Fon og deres fire år gamle tvillingdøtre Kimberly Ann og Liv Kjersti.

— Svigerforeldrene mine har tornadorom i huset, så vi var der i 45 minutter. Det var som å høre et stort godstog komme, og haglene var store som tennisballer, forteller Fon på telefon til avisen.